Topzeilschoener Fortuna: Enerverend - Comfortabel - Gastvrij


Zeilreizen aan boord van de Fortuna

Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Zwerven over het IJsselmeer, het grootste meer van Nederland. Zeilend richting Amsterdam...

Met familie en vrienden een weekendje zeilen... Onderweg een tussenstop in een voormalig vissersdorp voor een haring aan de staart. De wind voert ons mee!

Het zeilweekend start op vrijdagavond. Vanaf 20:00 uur scheep je in aan boord van de Fortuna in Enkhuizen.  's Avonds blijf je lekker met de groep aan boord voor een hapje en een drankje of een spelletje.  Of je gaat de stad in en geniet van de gezelligheid in een van de leuke cafés. 

Zaterdagochtend gaan na het ontbijt gaan de trossen los en vaart het schip de voormalige Zuiderzee op. Nadat de zeilen zijn gehesen gaat de motor uit en de wind neemt ons mee! Al zeilend op het grootste meer van Nederland genieten we van het weidse water en genieten we van het schouwspel van zon en wolken, passerende bootjes en overvliegende vogels. In de middag meren we af in een haven, langs de Friese kust of in Noord-Holland. De rest van de dag is voor jou! Poffertjes eten in Medemblik of kibbeling in Hoorn, een dijkwandeling op Texel of een fotoshoot in Volendamse klederdracht. Uit eten in een van de VOC-Hanzesteden of dineren op het schip. Na een heerlijke dag duik je uiteindelijk je kooi in.

Zondagochtend vertrekken we na het ontbijt. We zeilen terug naar de stad van de Drie Haringhe en eenmaal aangekomen overheerst het gevoel dat je niet twee dagen maar twee weken weg bent geweest!

Terug naar het overzicht

Zeilreizen

Meer...
Meezeilen met de Fortuna

Meezeilen met de Fortuna

Individueel of met een kleine groep meezeilen
Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Zwerven over het IJsselmeer, het grootste meer van Nederland. Zeilend...
Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie: Zeilend naar de Waddeneilanden en de pittoreske havens...
Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Beleef met je kinderen en vrienden een spannende vakantie op het water
U bent hier: