Topzeilschoener Fortuna: Enerverend - Comfortabel - Gastvrij


Zeilreizen aan boord van de Fortuna

Meezeilen met de Fortuna

Individueel of met een kleine groep meezeilen

Wil je alleen of met een kleine groep meezeilen dan kan dat ook aan boord van de Fortuna. We bieden in 2023 de volgende reizen aan die individueel of met een kleine groep geboekt kunnen worden. Alle reizen zijn met gratis voorovernachting.

Aan boord van de Fortuna:

Voor ieder wat wils

Onderweg kan er geholpen worden met het hijsen van de zeilen en bij een overstag of een gijp. Hierbij horen ook het sturen en navigeren van een zeilschip. Zeilervaring is niet nodig.
Passief meezeilen gaat overigens ook uitstekend aan dek van de Fortuna of in de comfortabele zitkuip of op het ruime kampanjedek.
Je vormt samen met andere enthousiaste opvarenden de gelegenheidsbemanning. Het programma van de reis wordt in overleg met deze groep vastgesteld.

Fortuna Culinair

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd tijdens de reis. Je krijgt ontbijt, lunch en diner geserveerd. Tussendoor volgen er uiteraard de nodige versnaperingen. Je hulp wordt op prijs gesteld bij het dekken en afruimen van de tafels en de afwas.

Programma meezeilreizen

De Fortuna biedt samen met boekingskantoor Holland Sail meezeilreizen aan. Op de website van Holland Sail onder het kopje Meezeilreizen is het complete aanbod te vinden.

Ons zusterschip Mon Desir biedt deze zomer een midweek meezeilreis aan:

Algemene informatie & voorwaarden

 • De bemanning van de Fortuna bestaat uit schipper, matroos en een kok.
 • Er gaan maximaal 24 gasten mee bij een individuele reis. 
 • Aan boord wordt je ingedeeld in een twee-, drie- of vierpersoonshut met uw reispartner(s) of - indien u alleen bent - met iemand van dezelfde sekse.
 • De bedden zijn standaard voorzien van een hoeslaken, een kussen met kussensloop en een dekbed met hoes.
 • Er zijn drie douches en drie toiletten voor gezamenlijk gebruik.
 • We stellen het op prijs als je eens een handje meehelpt aan dek, maar ook met afruimen, afwassen of het voorbereiden van de maaltijden.
 • We proberen zoveel mogelijk met ieders wensen rekening te houden. Het weer en de wind zijn echter altijd de factoren die bepalen.
 • In de reissom is inbegrepen: accommodatie, havengeld, toeristenbelasting, brandstofkosten, diensten van bemanning en de boordkas. De boordkas voorziet de volgende services: ontbijt, lunch, avondmaaltijd, diverse tussendoortjes, koffie, thee, melk, kinderlimonade, de diensten van de kok.
 • Overige drankjes zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Je kunt zelf je consumpties bijhouden op een turflijst en rekent aan het einde van de reis af. Het is niet toegestaan zelf gekochte drank te consumeren aan boord.
 • In de reissom is NIET inbegrepen: reis-, storm-, annuleringsverzekering, reis naar/van afvaarthaven, activiteiten aan land. 

Boekingsvoorwaarden meezeilreizen

 • Een boeking is pas definitief als betaling van de reissom per bank/giro heeft plaatsgevonden.
 • U boekt uw meezeilreis via de website van ons boekingskantoor Holland Sail. 
 • Bij annulering van de reis door u zijn de volgende percentages van de reissom verschuldigd: tot 6 weken voor afvaart 15% van de reissom, tot 4 weken voor afvaart 30% van de reissom, tot 2 weken voor afvaart 50% van de reissom; tot 1 week voor afvaart 90% van de reissom, daarna 100%.
 • In de reissom is NIET inbegrepen: reis-, storm-, annuleringsverzekering, reis naar/van afvaarthaven, activiteiten aan land.
 • U dient desgewenst zelf een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

Terug naar het overzicht

Zeilreizen

Meer...
Meezeilen met de Fortuna

Meezeilen met de Fortuna

Individueel of met een kleine groep meezeilen
Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Zwerven over het IJsselmeer, het grootste meer van Nederland. Zeilend...
Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie: Zeilend naar de Waddeneilanden en de pittoreske havens...
Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Beleef met je kinderen en vrienden een spannende vakantie op het water
U bent hier: