Topzeilschoener Fortuna: Enerverend - Comfortabel - Gastvrij


Zeilreizen aan boord van de Fortuna

Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie: Zeilend naar de Waddeneilanden en de pittoreske havens rond het IJsselmeer!

Ontspannen begint  je vakantie

... aan boord van de Fortuna. Je scheept met alle gemak op zaterdag middag in. Na het inrichten en de laatste boodschapjes krijg je uitleg van de bemanning over het schip en de gang van zaken rondom het schip. De schippers Sebastiaan en Anneleen geven aan dek nog een korte instructie over het zeilen met de Fortuna en de bijzonderheden van deze topzeilschoener.
Het programma
... wordt door schipper Sebastiaan in overleg met jou voorgesteld. Binnen zeven dagen kunnen meerdere waddeneilanden bezocht worden of we maken een tocht over het Noordhollandsch Kanaal. Graag laten wij ook een stukje Friesland zien. Een IJsselmeerhaven mag in het pakket uiteraard niet missen. Een nacht voor anker en een middag op een drooggevallen zandplaat - dit laten wij je graag in jouw vakantie bij ons aan bord beleven. Indien gewenst  kunnen we ook ergens langer blijven zodat er tijd is om fietsen te huren, voor een museumbezoek of een dag naar het strand.

Actief onthaasten
De Fortuna heeft een zeer flexibele en handzame tuigage. Het bedienen van de zeilen is makkelijk en veilig. Kleine kinderen zijn dankzij de hoge, dichte reling veilig aan boord.  Met de Fortuna kan je in alle hemelsrichtingen varen. Tegelijkertijd zul je snel beleven dat we met een zeilschip afhankelijk van de elementen zijn. Wind en weer blijven onbeheersbaar dus zullen we ons binnen de mogelijkheden aanpassen. Bij flauwte nemen we een duik in het IJsselmeer en bij storm gaan we met een boek in de salon relaxen. Sneller dan je dacht, kun je al weer verder. zeilen

De keuze is aan jou!
Bij een weektocht zijn vele reisalternatieven. Jouw wensen staan centraal. Binnen de mogelijkheden qua weer, wind, reisduur en bemanning is elke zeiltocht uniek. Je zult ervaren dat zeilen een samenspel met de elementen is wat iedere tocht bijzonder, afwisselend en avontuurlijk maakt. Graag laten wij je deze ervaring beleven.
We kijken ernaar uit om je als gast aan boord van de Fortuna te verwelkomen!

  • Zeilen we tijdens een lang weekend dan gaat de reis vaak via Makkum of Den Oever naar één van waddeneilanden zoals Texel of Terschelling.
  • Bij een vijf- of zevendaagse zeilreis kunnen we van Harlingen tot Amsterdam ons laten meevoeren door de wind. 
  • Zijn de weergoden ons gunstig gezind dan laten we geen gelegenheid voorbijgaan om droog te vallen op het Wad en/of de nacht op het water door te brengen door voor anker te gaan!

 


Terug naar het overzicht

Zeilreizen

Meer...
Meezeilen met de Fortuna

Meezeilen met de Fortuna

Individueel of met een kleine groep meezeilen
Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Zwerven over het IJsselmeer, het grootste meer van Nederland. Zeilend...
Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie door Nederland - waterland

Zeilvakantie: Zeilend naar de Waddeneilanden en de pittoreske havens...
Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Beleef met je kinderen en vrienden een spannende vakantie op het water
U bent hier: