Winters eenpansgerecht met witte kool
voor 4 personen
Als we na een frisse zeildag in het voor- of najaar de haven binnen lopen, dan warmt ons dit gerecht heerlijk van binnen uit weer op.
Ingrediënten:
500g | gehakt h.o.h. |
1 krop | witte kool |
600g | aardappelen |
1 | grote ui |
groente- of vleesbouillon | |
paprikapoeder | |
zout, peper | |
olie om te bakken |
Bereiding:
Witte kool in 4 stukken delen en in fijne repen snijden. Aardappels schillen in ca.1 cm grote blokjes snijden.
Ui fijn hakken en samen met gehakt en olie heet bakken. geef alvast wat van de paprikaepoeder erbij. Voeg de repen witte kool toe en laat gedurende 5-10 minuten de kool wat inslinken door mee te bakken. niet laten bruinen.
Voeg de aardappelblokjes toe, samen met ca. 1,5 l water tot het geheel net onder het vocht staat. Geef extra paprikapoeder, zout, peper en bouillonblokje- of poeder erbij. Kort laten koken en daarna op laag vuur ongeveer 45 minuten laten sudderen tot de aardappels en de kool zacht zijn. Op smaak brengen met zout en peper, evtl nog meer paprika of bouillon.
Tip: ipv paprikapoeder kan je ook een blikje tomatenpuree erdoor roeren.