Weekendje zeilen naar Terschelling of Vlieland: 

Zwerven over de Waddenzee, zeilend onderweg naar één van de Waddeneilanden. In dit dynamische gebied kom je ogen tekort. Nadat de zeilen zijn gehesen gaat de motor uit en neemt de wind ons mee!


Het zeilweekend start op vrijdagavond. Vanaf 20:00 uur kunt u inschepen in Harlingen aan boord van de Fortuna. ’s Avonds kun u aan boord blijven maar natuurlijk ook de stad Harlingen in gaan naar een van de vele uitgaansgelegenheden.

Zaterdagochtend gaan na het ontbijt gaan de trossen los en vaart het schip de Waddenzee op. Nadat de zeilen zijn gehesen gaat de motor uit en de wind neemt ons mee! Al zeilend in het natuurgebied de Waddenzee met een geweldig mooi uitzicht, komen we misschien zeehonden of bruinvissen tegen. In de middag meren we af in de haven van Terschelling of Vlieland. De rest van de dag is aan u! Poffertjes eten op Vlieland of kibbeling op Terschelling, een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. Uit eten op het eiland of dineren op het schip.

U slaapt aan boord en de zondagochtend vertrekken we na het ontbijt. We zeilen terug naar het vaste land en eenmaal aangekomen overheerst het gevoel dat je niet twee dagen maar twee weken weg bent geweest!