Weekendje zeilen naar Friesland of Noord-Holland: 

Zwerven over het Ijsselmeer, het grootste meer van Nederland. Zeilend richting Amsterdam. Onderweg een tussenstop in een voormalig vissersdorp voor een haring aan de staart. De wind voert ons mee!


Het zeilweekend start op vrijdagavond. Vanaf 20:00 uur kunt u inschepen in Enkhuizen aan boord van de Fortuna. ’s Avonds kun u aan boord blijven maar natuurlijk ook de stad Enkhuizen in gaan naar een van de vele uitgaansgelegenheden.

Zaterdagochtend gaan na het ontbijt gaan de trossen los en vaart het schip de voormalige Zuiderzee op. Nadat de zeilen zijn gehesen gaat de motor uit en de wind neemt ons mee! Al zeilend op het grootste meer van Nederland genieten we van het weidse water en genieten we van het schouwspel van zon en wolken, passerende bootjes en overvliegende vogels. In de middag meren we af in een haven, langs de Friese kust of in Noord-Holland. De rest van de dag is aan u! Poffertjes eten in Medemblik of kibbeling in Hoorn, een dijkwandeling op Texel of een fotoshoot in Volendamse klederdracht. Uit eten in een van de VOC-Hanzesteden of dineren op het schip.

U slaapt aan boord en de zondagochtend vertrekken we na het ontbijt. We zeilen terug naar de stad van de Drie Haringhe en eenmaal aangekomen overheerst het gevoel dat je niet twee dagen maar twee weken weg bent geweest!