Meezeilen Brandarisrace

Een hele zaterdag knallen tijdens de Brandarisrace, daarna feesten op Terschelling en zondag op ons gemak terug zeilen naar Harlingen.

Stel je voor tachtig schepen die min of meer gelijktijdig van start gaan in Harlingen voor een spectaculaire wedstrijd naar Terschelling.

Het Brandarisrace weekend is van 16 t/m 18 oktober 2020 en de prijs is 230,– inclusief eten.
Vrijdagavond inschepen, zaterdag deelnemen aan de  zeilwedstrijd de “Brandarisrace”, aankomst op Terschelling en zondag zeilen naar Harlingen.

Reisinformatie

Datum: 16 t/m 18 oktober 2020
Prijs: € 230,– incl. eten
Thuishaven: Makkum of Harlingen In-/ontschepen: vrijdag om 20.00 uur, zondag om 17.00 uur
Eten & drinken: Verblijf op basis van volpension. Zaterdag: ontbijt, wedstrijdlunch en diner. Zondag: ontbijt en lunch.
Inbegrepen: Accommodatie aan boord; Wedstrijddeelname; Havengelden en toeristenbelasting; Brandstofkosten; Beddengoed
Niet inbegrepen:Handdoeken (zelf meenemen evt te huren aan boord €5,– per stuk); Reis-, storm-, en annuleringsverzekering

Weekend zeilen tijdens Brandarisrace

Vrijdagavond komt u in Harlingen aan boord en maakt u kennis met de andere gasten.
U overnacht aan boord en na een goed ontbijt op zaterdagochtend is er werk aan de winkel. De bemanning geeft alle gasten een plek aan dek, zodat u weet wat er verwacht wordt. Er moet aan boord flink gewerkt worden om de snelste tijd neer te zetten, want iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk bij de Brandaris op Waddeneiland Terschelling zijn.
Na het diner aan boord verzorgd door onze kok is het tijd voor het grote feest. Of we nu gewonnen hebben of niet er kan gefeest worden het is namelijk ook voor de vloot een afsluiting van het zeilseizoen.
Op zondag na een heerlijk ontbijt aan boord, geniet u in alle rust van een ontspannen zeiltocht op de prachtige Waddenzee. Aan het einde van de middag meert het schip in Harlingen aan en na het afscheid van alle reisgenoten stapt u van boord.

Zeilervaring

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilreis mee te gaan. We laten u graag het wedstrijdzeilen aan boord van een traditioneel zeilschip actief ervaren. De bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen is zeker nodig wordt ook van u verwacht. Er zijn plekken aan boord waar tijdens een wedstrijd zeer intensief gewerkt wordt maar er zijn er ook die minder lichamelijk arbeid vereisen dus …

Eten & Drinken

Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden.

  • Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie en thee.
  • De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met melk en iets extra zoals soep of salade. Indien mogelijk ivm met het verloop van de wedstrijd
  • Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes.
  • ’s Avonds wordt een stamppotbuffet geserveerd.

De koelkast in de bar is gevuld met drankjes en een vat bier is aangeslagen. Aan het einde van de reis wordt dat wat u gedronken heeft afgerekend.